Nytt EMC Production Center i Ungern

Ny skärmnings­fabrik etablerad i Ungern

Nolato Silikonteknik, som utvecklar och tillverkar lösningar och material för skärmning av elektromagnetisk interferens, EMI, har öppnat en ny fabrik i västra Ungern.

Den nya fabriken ligger i Györ, inte långt från Mosonmagyaróvár där Nolato sedan länge har en stor fabrik för medical- och industriproduktion.

– I den här delen av Ungern finns alla de största fordonstillverkarna och deras leverantörer, kommenterar Kristian Lydebrant, projektledare för den nya fabriken. Vi har sedan några år velat etablera oss som leverantör, men det är en tuff industri och det tar tid att komma in.

– Men så inträffade en oväntad förändring hos en av de presumtiva kunderna och vi fick möjlighet att etablera oss tidigare än vi hade förväntat oss, berättar Kristian.

Allt gick dock enligt plan, eller till och med bättre, eftersom den första kund­ens behov snabbt ökade. Och i mitten av augusti 2018 skedde den första leveransen av vår dispenserade skärmningslösning Trishield. 

– Vi planerar nu också att kunna leverera till telekomindustrin i området. Fast då handlar det om Compashield, som är extruderade packningar i olika utformning och som anpassas i längd för kunden.

 

Mer att läsa