Uppkopplade smycken i vacker keram från Nolato

Zirkoniumdioxid är en keram som är slit­tålig och fullständigt biokompatibel, vilket innebär att den som använder något som är tillverkat i materialet nära kroppen inte riskerar någon allergisk reaktion.

 

Förenklad produktion 

Förut har användningen av zirkon­ium­dioxid begränsats av en mycket omständlig produktionsprocess. Men Nolato har tillsammans med materialleverantörer och forskare på kinesiska universitet utvecklat materialblandningar som förenklar produktionen och därmed gör att det fungerar för volymtillverkning.

Tidigare har vi presenterat det smart­a hängsmycket Miragii i Nolato Magasin. Nu har materialet börjat ­användas även i andra vackra produkter. Den Londonbaserade teknologidesignstudion Vinaya har till exempel tagit fram en kollektion med Bluetoothuppkopplade ringar och hängsmycken gjorda i zirkoniumdioxid.

 

Bärbara sensorer

Även det, likaledes Londonbaserade, digitala hälsoföretaget Cloudtag använder zirkoniumdioxiden från Nolato i sin nya serie av bärbara sensorer. Deras diskreta och lätta sensorer mäter kontinuerligt en rad hälsovärden hos användaren och för över dem trådlöst till mobilen. Tack vare materialets goda egenskaper kan sensorerna bäras mot kroppen dygnet runt, utan att påverka eller besvära.

Här är några artiklar ur magasinet. Ladda om sidan för att se fler.